Blog

Kamu Binalarında Su Deposu Yönetmeliğinin Önemi

Kamu kurumlarının binaları ve kamu tarafında yürütülen TOKİ projelerinde yapılan her işlem belli prosedürlere uygun olmalı ve belli standartları da mutlaka karşılamalıdır.

Binaların bodrumlarında veya çatı katlarında uygulanabilen su depoları binanın dışarısında ön ya da arka bahçeye gömülü olarak da kullanılabilmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen standartlar, paslanmaz ve galvaniz su depoları için minimum sac kalınlıkları açık bir şekilde belirtilmiştir. Burada belirlenen standartlar elbette ki kamunun yaptığı işlerde toplum sağlığını gözeterek diğer işlere örnek olabilmesidir.

Su depoları, ev ve iş yerlerinin günlük ihtiyaçlarında kullanılan suyun geldiği kaynaktır. Çoğu bölgede içme suyu olarak kullanılmasa da duş, vs. gibi ihtiyaçlarımızı bu sulardan karşılamaktayız.  Hal böyleyken depoların suyu bu kullanımlar için sağlıklı olacak bir koşulda saklaması gerekir.

Gerek şebeke suyunun içerisindeki maddeler gerek suyun bekleme süreci koşulların olumsuz yöne doğru ilerlemesine zemin hazırlar. ESKÜP, tüm üretimlerinde kullandığı malzemelerin kalitesiyle tüm işlerinde gereken standartları karşılamaktadır. Yönetmelikte belirtilen  tüm özellikler gözetilerek üretilen su depoları, uzun yıllar boyunca güvenle kullanılabilmektedir.

Görseller